Sivut

torstai 1. syyskuuta 2016

Kuulin eilen uutisen

Luterilainen kirkko ei vihki homopareja.
Mun reaktio: "Ei vittu, ihan tyhmää!"
Multa evättiin mahollisuus mennä naimisiin kirkossa. Miks ihmeessä? Mitä järkeä tässä on? Mitä ne oikeen ajattelee? Joku Raamattu taas vai?
Siis joo, ymmärrän että se on _kirkko_, mutta silti. Eikö kirkko voisi olla nykypäiväisempi? Tuskin Jumala siitä rankaisisi, jos homopareja vihkittäis kirkossa avioliittoon. Kirkkohäät on kuitenkin tosi monelle sellanen hieno ja tärkeä asia, vaikkei uskovainen olisikaan, kuten mä en ole. Silti olisin halunnu hienot kirkkohäät ja oisin liittyny kirkkoon varmaan siks aikaa että pääsen naimisiin. Eikä kaikki ihmiset noudata jokaista Raamatun antamaa sääntöä, joten eikö sellaisille ihmisille annettaisi mahdollisuutta? Entä, jos kirkkoon kuuluu vaikka uskovaisia lesboja/homoja ja heidän mielestään se olisi hyvä ja sallittava asia, että homoparitkin pääsevät naimisiin kirkossa? Miksei voitaisi tehdä niin, että kuntakohtaisesti kirkon pappi saisi päättää, vihkiikö homopareja vai ei. Silloin ei tarvitsisi lukita vihkimismahdollisuutta sellaisilta kirkkojen papeilta, jotka vaikka hyväksyväisivätkin homoparien naimisiinmenon.
Sitten varmasti sanotaan, että "no onhan niillä maistraatti", kuten yksi tuntemani ihminen sanoi. No joo, toki on maistraatti, mutta onko se kaikkien mielestä silti yhtä hyvä vaihtoehto kuin kirkko? Entä jos heteroilta evättäisiin kirkkohäiden mahdollisuus? Menisivätkö hekin silti hyvillä mielin maistraatissa naimisiin? Epäilen, että ei. Uskoisin, että hekin olisivat pettyneitä siitä, etteivät saakaan niitä hienoja kirkkohäitä.
Ymmärrän, että joskus 1970-luvulla homoudesta vangittiin ja 1980-luvulla se luokiteltiin sairaudeksi. Ymmärrän, että Raamatussa sanotaan yhtä sun toista. Mutta eikö voitaisi silti olla nykypäiväisempiä? En halveksi uskontoja, tai tarkoita että ne pitäisi kokonaan latistaa, mutta eikö uskonnot voisi olla vähän joustavampia? Eikö kirkko voisi ajatella tätä asiaa eettiseltä kannalta? Onko se kovinkaan eettistä, että evätään homopareilta onnellisuus ja avioliitto vain siksi, että rakastaa samaa sukupuolta? Ihmisen pitäisi antaa rakastaa häntä ketä haluaa ja antaa mahdollisuus kirkkohäihin, jos he sellaisen haluavat.
Jos meen miehen kanssa naimisiin, se on okei. Jos menen naisen kanssa naimisiin kirkossa, se on huono asia. Miksi näin? Siksi, että naisen pitäisi rakastaa vain miestä. Okei, onhan se hyvä, että homojen annetaan sentään mennä naimisiin, mutta miksei kirkossa? En vain pysty käsittämään tätä. Toisaalta ymmärrän, mutta toisaalta en. Homous ja naimisiin haluaminen ei ole mikään keksitty juttu, eikä homojen kirkkohäiden salliminen olisi mikään hullu juttu tai sairas asia, vaan se olisi mielestäni oikein ja reilua kaikkia kohtaan. Jos jotkut uskovaiset eivät hyväksy sitä ja haluavat noudattaa jokaista Raamatin sääntöä ja pilkkua, niin se on ihan okei. Mutta se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi olla samaa mieltä.
Yhteiskunnassa on selkeästi vielä paljon parannettavaa ja toivon, että tähänkin asiaan tulisi jonkinlainen ratkaisu. Siihen asti voin vain surkutella elämää ja yhteiskuntaa.
Muistakaa, että tarkoitukseni ei ole loukata ketään mielipiteelläni. Tää on vaan mun näkemys asiaan.
Kiitos ja kumarrus.

4 kommenttia:

 1. Ehkä en liittyisi kirkkoon vain päästäkseni naimisiin siellä...

  Muuten olen samaa mieltä kanssasi. Kirkkoon kuuluu homoja ja lesbojakin, ja heitä pitäisi kunnioittaa antamalla mahdollisuus mennä naimisiin kirkossa. Raamattu kieltää homoseksuaalisuuden, mutta juuri tuon kohdan lukeminen puistattaa minua. Raamattu kehottaa kuitenkin myös rakastamaan kaikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta, ehkä en mäkään kuitenkaan olisi niin öh, en nyt keksi oikeaa sanaa mutta kuitenkin ehkä mäkään en sit ainoastaan naimisiin menon ajaksi liittyisi kirkkoon. Tai ehkä, en vielä tiedä. Aika näyttää. Mutta juurikin tuon takia en pidä oikein uskontojen, kirkkojen tai Raamatun asenteesta, kun kuitenkin sanotaan että pitää antaa ihmsiten rakastaa ketä tahtoo ja sitten kielletään homoseksuaalisuus. Se on osa ihmistä, eikä seksuaalisuus ole keksitty juttu tai sellainen, että ihminen voisi noin vain päättää että "hei, olempa homo". Vaikeita asioita nämä!

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus Emerald! Oletko siis lesbo? Ja jos ymmärsin oikein niin et kuulu kirkkoon? Olen täysin samaa mieltä että se ei ole keneltäkään pois vaikka kirkossa voisi vihkiä niin homot, lesbot kuin heterot. En voi hyväksyä kirkon kielteistä suhtautumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään voi hyväksyä sitä, ihan törkeetä tollanen! Ja joo lesbo olen, enkä kuulu kirkkoon enää. Kiitos kommentista :3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...